Ældrebyrden eller ældrestyrken

20. august 2019Sambandsflokkurin vil, at pensionisters arbejdsindtægter ikke skal modregnes overhoved, eller skal være skattefri ved siden af folkepensionen.

 

Pensionister er en vædifuld arbejdskraftreserve.

 

Ældrebyrden eller det grå guld; man kan vælge at se pensionister som en byde eller man kan se dem som et værdifuldt potentiale. At vi har en fast pensionsalder, betyder tryghed, en tryghed til at vælge at sige farvel til arbejdet og få nogle gode år til at nyde livet og leve af en folkepension.

 

Men mange, der når pensionsalderen, føler sig ikke gamle og vil gerne fortsætte med at arbejde. De har svært ved at sige farvel til arbejdet, til kammeratskabet på arbejdspladsen, til julefrokosterne, firmaudflugterne og alt det, der også er en del af arbejdsfællesskabet, og arbejdspladsen har også brug for dem.

 

Måske ønsker de ikke at arbejde fuld tid, men måske halv tid, et par dage om ugen eller som afløser i weekender, ferie og ved spidsbelastning. Den ældre medarbejder er en værdifuld reserve med erfaring og viden om arbejdspladsen, så hvis man har evnen, lysten og helbredet, hvorfor så stoppe. Men hvis skatten sluger det meste, så er lysten nok behersket.

 

Med Sambandsfloksins forslag om at give folkepensionister en ret til at have arbejdsindtægter ud over folkepensionen, kan det betale sig at fortsætte med at arbejde for pensionister.

 

Der er mangel på arbejdskraft og vi skal stimulerer de ældre til at blive på arbejdsmarkedet - og gør de det, skal det belønnes.

 

Nina Dahl

valevni til Løgtingið fyri Sambandsflokkin


RN


Aftur